Η γεώτρηση στο χωριό μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΕΛΙΝΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

21 Αυγούστου 2012

Γιορτή Καραβίδας 2012.

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη πλέον ετήσια γιορτή Καραβίδας.



Σας παραθέτουμε το άρθρο της ιστοσελίδας trikalaola.gr για την γιορτή της Καραβίδας.
 
“Η οικονομική κρίση φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά”, υποστηρίζουν τελευταία οι κοινωνιολόγοι.
Αυτή την επιστημονική διαπίστωση οι κάτοικοι της Αχελινάδας για άλλη μια φορά την έκαναν πράξη.
Δρώντας ομαδικά κατάφεραν για μια χρονιά ακόμη οι νεολαίοι του χωριού να συλλέξουν καραβίδες και να οργανώσουν μια αξέχαστη βραδιά, άφθονο φαγητό, ποτό και γλέντι έτσι όπως ξέρουν πραγματικά να γλεντούν οι Αχελιναδίτες.
Πάντα δίπλα τους στα τοπικά γλέντια, αφιλοκερδώς, οι συγχωριανοί τους δημοτικοί καλλιτέχνες, Γιάννης και Σπύρος Γκουζιώτης καθώς και γιοί τους, οι οποίοι ακολουθώντας επάξια τα βήματά τους. Στην ορχήστρα τους συμμετείχαν οι αξιόλογοι επίσης δημοτικοί καλλιτέχνες  κ. Βακουφτσής Κώστας (κλαρίνο), κ. Παρασκευάς  Μιλτιάδης (βιολί) και Τζανόπουλος Γιάννης στα ντραμς.
Το γλέντι άνοιξε με το χορό των γεροντότερων που καταχειροκροτήθηκαν, και συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.
Και θα συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες αν η ξαφνική μπόρα δεν διέλυε το γλέντι, που είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.
Ντόπιοι  αλλά και παραθεριστές του χωριού, καθώς και κάτοικοι άλλων όμορων χωριών απόλαυσαν την πεντανόστιμη καραβιδομακαρονάδα, η οποία ήταν αποτέλεσμα της γυναικείας συνεργασίας, που πάντα όπου βάζει το χεράκι της το αποτέλεσμα επιβραβεύεται.
Η συνεργασία Συλλόγου και συγχωριανών για ακόμα μια φορά διέπρεψε.
Ευχαριστούμε όλους αυτούς που και φέτος (μεσούσης της κρίσης) δεν πτοήθηκαν και μας πρόσφεραν μια ωραιότατη αυθεντική βραδιά, γεμάτη χορό και γλέντι, καθώς μας έκανε να ξεχαστούμε για λίγο απ' την σκληρή καθημερινότητα που ζούμε.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η νεολαία του χωριού, ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στην εκδήλωση. Αυτό σημαίνει πως την πολιτιστική κληρονομιά που οι μεγαλύτεροι τους παρέδωσαν, εκείνοι όχι μόνο τη σεβάστηκαν αλλά την διατηρούν και την επεκτείνουν.
Η “ψυχή” των κατοίκων της λοιπόν είναι αυτή που κάνει την Αχελινάδα (αυτό κατά τα άλλα μικρό χωριό) να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χωριά των Αντιχασίων αλλά και ευρύτερα.
Υ.Σ. Ραντεβού το Δεκαπενταύγουστο στη γιορτή της Παναγίας μας.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την βραδιά της Καραβίδας.
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον Γεώργιο Αλεξανδρή,γαμπρό του Τάκη και της Βάγιας Μπουρσιάνη για την παραχώρηση των φωτογραφιών.









Και του χρόνου με υγεία !!!





Στείλτε μας e mail στο gntararas@yahoo.gr

Κούλουμα - Καθαρή Δευτέρα 2024 στο χωριό...

Γιορτάστηκαν και φέτος τα κούλουμα και για πρώτη φορά ως αυτοτελής κοινότητα Αχελινάδας.   Να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά όσους τίμησ...