Η γεώτρηση στο χωριό μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΧΕΛΙΝΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ.

8 Ιανουαρίου 2009

ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ-ΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣ :ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (ΥΠ’ΟΨΙΝ ΚΥΡΙΟΥ Δ.ΒΡΑΚΑ)
ΔΗΜΟ ΤΥΜΦΑΙΩΝ
ΚΟΙΝ:ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ,Γ.Γ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ



ΘΕΜΑ:ΔΑΣΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ
1.Ευχαριστούμε για την ενημέρωση μας με το έγγραφο σας σχετικά με το αγροτοδασόκτημα θέματος.
Έχουμε όμως να σας πληροφορήσουμε τα εξής :
1.Ο Πατήρ Αθανάσιος(Ηγούμενος Ι.Μ Μετεώρων) εμφανιζόμενος στο χωριό το 2005 ενημέρωνε τους κατοίκους ότι το αγρόκτημα κερδήθηκε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια πρόσφατα,πράγμα που δεν αναφέρεται πουθενά στο έγγραφο σας.
2.Ποια η σχέση της Ι.Μ Μετεώρων με την Ι.Μ Αναλήψεως Ελασσόνας όσον αφορά το αγρόκτημα
3.Το αγροτοδασόκτημα του Φλάμπουρου δεν υπήρξε ποτέ διακατεχόμενο από την Ι.Μ Αναλήψεως Ελασσόνας αλλά ούτε και το απαλλοτριωθέν υπέρ της ΣΑΑΚ Αχελινάδας ανήκε στην ίδια μονη.Και τα δύο ανήκαν στην Ι.Μ Μεταμόρφωσης (Παλαιοκαρυάς)Κρανιάς Ελασσόνας.
Μετά την απαλλοτρίωση των 11,581,625 στρέμματα υπέρ της Αχελινάδας με την απόφαση απαλλοτρίωσης με αριθμό 54/28-11-1924,στα υπόλοιπα 2,315 που είναι το αγροτοδασόκτημα του Φλάμπουρου συνδικαιούχοι είναι το ελληνικό δημόσιο και η Ι.Μ Μεταμόρφωσης Ελασσνας,το οποίο και παραχωρήθηκε στους ακτήμονες της Αχελινάδας οι οποίοι μέχρι το 1936 έδιναν αντίσπορο στην Ι.Μ Μεταμόρφωσης της Κρανιάς για τη συντήρηση της μονής και του μοναχού έτος όπου εδολοφονήθει ο τελευταίος Ηγούμενος της Μονής Γεράσιμος Ζαφείρης καταγόμενος από την Κρανιά Ελασσόνας.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα η Ι.Μ Μεταμόρφωσης δεν επανδρώθηκε και σχεδόν κατέρευσε.Απο την παραπάνω ημερομηνία και μέχρι το 2005 καμία Ι.Μ δεν διαχειρίστηκε το Φλάμπουρο παρά μόνον οι κάτοικοι της Αχελινάδας διακάτοχοι σε δημόσιο κτήμα πλέον.
Πληροφοριακά σας γνωρίζουμε ακόμη ότι το 1957 ένα άλλο αγρόκτημα της Ι.Μ Μεταμόρφωσης που μέχρι το 1936 έδιναν αντίσπορο και οι κάτοικοι της Κρανιάς,με διεκδικητές τους κατοίκους της Αχελινάδας και της Κρανιάς Ελασσόνας απαλλοτριώθηκε υπέρ της Κρανιάς διότι αναφέρθηκε από στοιχεία του δασαρχείου Ελασσόνας ότι η Αχελινάδα είναι ήδη διακάτοχος του αγροκτήματος του Φλάμπουρου της ίδιας Ι.Μ.
Το διεκδικούμενο κτήμα ήταν της Παλαιογκορτσιάς συνέχεια του κτήματος του Φλάμπουρου προς την Ι.Μ Μεταμόρφωσης εντός των ορίων του Νομού Λαρίσης.


2.Μετά από τα παραπάνω που με λίγα λόγια σας αναφέραμε,θέλουμε να μας γνωρίσετε πως είναι διακάτοχη η Ι.Μ Αναλήψεως ; ποια είναι η εκμετάλλευση που έγινε από το 1917 έως το 2005;
Μήπως έγινε κάποιο λάθος;
Διακάτοχοι είναι μόνον οι κάτοικοι της Αχελινάδας από το 1924 διότι το κτήμα το 1936 όπου εξέλιπαν οι λόγοι ως συνδικαιούχο της Ι.Μ Μεταμόρφωσης είναι δημόσιο και όχι εκκλησιαστικό.


3.Ως προς τον ΔΗΜΟ ΤΥΜΦΑΙΩΝ στην περιφέρεια του οποίου ανήκουμε καλούμε τον κύριο Δήμαρχο ως εκ της θέσης του να αλλάξει σελίδα.
Να συμπαραταχθεί με τους κατοίκους της Αχελινάδας,να συνεργαστεί με τη νομικό μας σύμβουλο,να φέρει το θέμα στο Δ.Σ του δήμου ως προς το ιδιοκτησιακό και να ζητήσει διευκρινιστική αρμοδίως από Κ.Ε.Δ ,ΚΥΔ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ και όπου αλλού απαιτείται.

Ενημέρωση μας πως ενεπλάκει ο Πατήρ Αθανάσιος ;Πως αναφέρετε η Ι.Μ Αναλήψεως ως διακάτοχος που ουδέποτε είχε σχέση με το αγροτοδασοτεμάχιο;

Να σημειωθεί δε ότι ακόμη μέχρι σήμερα υπάρχουν μάρτυρες στην Αχελινάδα ,στο Μαυρέλι,στο Λογγά ,στην Κρανιά και στην Ανάληψη όπου επιβεβαιώνουν τις αναφορές μας.

4.Παρακαλούμε όλους τους φορείς που είναι αρμόδιοι να διαφυλάττουν τα συμφέροντα του δημοσίου να ενεργήσουν άμεσα διότι κάτι είναι λάθος στα δεδομένα και για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι η διακατοχή του κτήματος από τους ακτήμονες κατοίκους της Αχελινάδας είναι αναμφισβήτητη,αλλά δε σημαίνει ότι είναι και δικό τους.,ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

5.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ.


Με εκτίμηση,

Γεώργιος Γ. Νταραράς
Στείλτε μας e mail στο gntararas@yahoo.gr

Κούλουμα - Καθαρή Δευτέρα 2024 στο χωριό...

Γιορτάστηκαν και φέτος τα κούλουμα και για πρώτη φορά ως αυτοτελής κοινότητα Αχελινάδας.   Να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά όσους τίμησ...